Pressefoto KIF. Anders Jensen underskrev ny kontrakt med KIF, foråret 2019

Chokerende trænerfyring i KIF Fodbold. læs pressemeddelelsen under denne artikel.

”Der savnes en positiv udvikling af spillet, holdet samt den enkelte spiller. En udvikling der ikke er holdbar såfremt målsætningen om at etablere sig fast i NordicBet ligaen skal opfyldes.
Efter modne overvejelser skifter Kolding IF derfor ud på cheftrænerposten. En beslutning der er truffet af den sportslige ledelse og en enig bestyrelse”.

Sådan skriver KIF i pressemeddelelsen der kan ses i sin helhed under redaktionens kommentarer.

Nu har I sgu tabt sutten Niki Zimling og KIF´s ledelse, – og jeg har endnu en gang fået en lille rift i mit snehvide KIF hjerte.
Fortæl os nu sandheden – i stedet for disse lunkne udtalelser.

Første gang jeg fik en rift i det hvide hjerte, var da man ikke forlængede med tidligere sportschef Ulrik Petersen.
Kunne man ikke ha´ fundet en anden funktion til ham, – talentspejder, eller bestyrelsesmedlem?
Nu atter en lille rift, med fyringen af Anders Jensen, der trådte til og reddede KIF fra nedrykning, og kort efter, sammen med Ulrik P. førte holdet til dets nuværende position i NordicBetLiga.

”Man mangler en positiv udvikling af spillet”.
Godaw do. – Randers FC, Vejle Boldklub, – farvel og tak til pokalturneringen 2018/19 – slået ud af favoritdræberne fra Kolding.
Mere end 6.000 tilskuere på lægterne til kvartfinalen mod de danske mestre FC Midtjylland på Kolding Stadion. (Højeste tal i 20 år).

Ja der mangler helt bestemt udvikling. (Ironi kan forekomme).

KIF startede med brask og bram i NordicBetliga. Ikke blot en enkelt uge, men en pæn periode lå man nummer et.
Der er atter publikum på lægterne. KIF har højeste gennemsnitlige tilskuertal på udebane og det 3. højeste hjemme.
En helt uhørt placering som nummer 4. for en nyoprykket klub.

Man var nok blevet indlagt på den ”lukkede” hvis man havde forudsagt dette scenarie.

KIF´s nuværende placering, – en lun 4. plads som man kan gå til pause på, – er ikke i fare før sidste spillerunde, – den holder til foråret.

Hold da helt maule.
KIF´s spillere og Anders Jensen har i den grad præsteret.
Kunne denne fyring ikke være foregået stille og roligt i vinterpausen?

Næ årsagen til fyringen skal nok findes et helt andet sted.
Den skyldes nok nærmere Anders Jensens ubetingede loyalitet overfor sine spillere, – de spillere der har skabt de seneste års succes.

KIF ledelsen glemmer måske loyaliteten overfor spillertruppen, – vil sandsynligvis have endnu flere nye spillere ind fra en ”højere hylde”.

Måske var det – det Anders Jensen ikke var parat til. Hvem ved?
KIF´s sportslige ledelse bør nu tænke sig rigtig godt om, og bruge 5 minutter på at læse Netavisen Kolding´s artikel
”Vi hylder de frivillige”, sendt i luften dags dato.

Husk på, – det er ikke jeres tilførte kapital, – der gør at KIF i dag spiller med i den næstbedste række.
Nej, det er de loyale spillere der blev, samt de frivilliges indsats nu, – men især i 2013/14 – da KIF var på nippet til at være en saga blot som divisionsklub.

Lyt til et godt råd.
Få mindst 2 klubfolk ind i bestyrelsen.
Undskyld jeg siger det, – men I mangler viden, historik og hjerteblod.

Det hele begynder at ligne KFC tiden for meget.
Husk nu, man kan ikke købe sig til langsigtet succes, det skal også komme indefra.
Det drejer sig om hjerteblod og klubfølelse.

Tekst: Niels-Ove Skøtt
——————————————————————————————————————————————

Pressemeddelelse fra KIF Fodbold:
Kolding IF har dags dato valgt at opsige samarbejdet med og fritstille cheftræner Anders Jensen.

Resultatmæssigt har specielt starten på turneringen været rigtig god og over forventningen mens den seneste periode ikke har været tilfredsstillende på samme måde.

Spillemæssigt har kurven derimod været nedadgående. Der savnes en positiv udvikling af spillet, holdet samt den enkelte spiller. En udvikling der ikke er holdbar såfremt målsætningen om at etablere sig fast i NordicBet ligaen skal opfyldes. Efter modne overvejelser skifter Kolding IF derfor ud på cheftrænerposten. En beslutning der er truffet af den sportslige ledelse og en enig bestyrelse.

Sportschef Niki Zimling udtaler: ’Hvis vi skal opfylde klubbens helt overordnede målsætninger, er forandring påkrævet. Vi har behov for en cheftræner der i højere grad kan udvikle holdet, spillestilen og den enkelte spiller. Vi savner at der bliver taget bedre hånd om nytilkomne spillere og talenter ligesom klubbens egne talenter i de kommende år i større grad skal bringes i spil.’

’I indeværende sæson er det helt overordnede mål stadig overlevelse i NordicBet Ligaen. Fra næste sæson vil konkurrencen i NordicBet ligaen blive endnu mere intens med tre nedrykkere fra Superligaen og en velspillende oprykker fra 2. division. Reaktion er nødvendig allerede nu hvis Kolding IF forventeligt skal modstå denne intensiverede konkurrence’ slutter Niki Zimling.

En struktureret proces med at finde den rette afløser bliver nu sat i gang. En proces som ikke vil blive forhastet da det er afgørende at finde den rette profil som kan bringe Kolding IF de næste vigtige skrift fremad.

’Det er en meget svær beslutning at træffe, da Anders Jensen på mange måder er synonym med den sportslige succes som Kolding IF har opnået i de senere år. Anders er en rigtig Kolding-dreng og KIF’er som jeg i sin tid selv var med til at ansætte som cheftræner. Så det er et farvel med vemod. Men i forhold til vores overordnede målsætning om at etablere os i den bedste del af NordicBet Ligaen og ikke mindst kunne levere boldbesiddende og attraktiv fodbold har vi besluttet at der skal nye kræfter og kompetencer til.’ udtaler Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand i Kolding IF.

Kolding IF ønsker Anders Jensen alt det bedste fremover og takker for en meget stor indsats for klubben både som ungdoms- og cheftræner.

(Redaktionen), og det gør vi så sandelig også held og lykke fremover Anders. Tak for en formidabel præstation…