Tekst & foto: Niels-Ove Skøtt


Stop nu det idioti – før nogen kommer til skade. Den letantændelige trætribune er næsten 80 år gammel


Trekantdramaet på Autocentralen Park

fes lidt ud i sandet, men der var en ”fed lydkullisse”

Der var store forventninger til torsdag aftens fremrykkede lokalbrag mellem Kolding IF og FC Fredericia, da to af NordicBetliga´s absolutte tophold mødtes for anden gang i sæsonen.

Trekantdramaet refererede til Kolding IF´s foromtale af opgøret, da Fredericia, VB og Kolding IF indtog -og stadig indtager de tre øverste pladser i ligaen.
KIF havde med en sejr indtaget førstepladsen, – sådan skulle det imidlertid ikke gå, og det kan der ikke indvendes noget imod.

Fredericias Agon Mucolli – kan drible baglæns ind i en telefonboks. KIF havde sit hyr med ham og Kirkegaard

Tre af KIF´s absolut bedste spillere: Mathias Høgsholt, (skadet), – Deniz Fazlagic, (skadet), og Rune Nautrup (karantæne), – måtte pænt se til udenfor kridtstregerne, – og det kunne holdet desværre ikke bære, – i hvert fald ikke mod et hold af Fredericia´s kaliber, – dygtigt ledet af cheftræner Jonas Dal, der ser ud til at ha´ fået samlet en fantastisk trup, og ikke mindst, at ha´ skabt stabilitet.

Fredericia har i årevis skabt solide præstationer, – for år tilbage stod de og daværende cheftræner Peter Sørensen med det ene ben i superligaen, – men det spolerede Kolding FC´s upåagtede ”opløsningshold” – med en chokerende sejr i kampens døende overtid. – Fredericias ”bøddel” var den frasorterede ”dansk-argentinske” spiller Gunnar Nielsen, – der heller ikke var stamspiller for Kolding FC, – men han plaprede løs på bænken, – om at hvis han bare fik 10 minutter på banen, så lovede han at score. – Han holdt ord den gode Gunnar, der var en rigtig charmetrold.
Han er for øvrigt KIF´s assistenttræner Erik Nielsens bror.

Lasse, der spiller på NBSIF´s U12 hold var superglad for at være bolddreng


I aftenens kamp sprang især Fredericias nummer 98 Agon Mucolli og den tidligere KIF spiller Kristian Kirkegaard i øjnene. To små vævre løbestærke spillere, er så teknisk gode, at de kan drive gæk med de fleste forsvar i rækken, og det gjorde de også denne aften i Kolding.

Fredericia bragte sig på 1-0 allerede i det 10. minut, da KIF forsvaret ikke fik markeret godt nok, og den stilling holdt halvlegen ud.

Fredericia var klart toneangivende, og kom også bedst ud til anden halvleg, da den tidligere koldingspiller Kristian Kirkegaard scorede endnu en gang på Kolding Stadion i det 52. minut. – Denne gang havde han desværre ”en forkert trøje på”.

2-0 – nu var det for alvor op ad bakke, – men som så ofte før kom KIF bedre og bedre med til sidst i kampen, og da KIF´s Jeppe Hansen i det 80. minut reducerede på straffespark til 1-2, steg stemningen igen på stadion.

KIF pressede pænt på, – men rigtig farlige blev de aldrig.
Efter 94 minutter lød slutfløjtet på Autocentralen Park.

FC Fredericia indtager nu førstepladsen, VB er nummer to og KIF nummer tre, – ganske vist med en spillet kamp mere.

FC Fredericias tilhængere havde ellers elektronisk pyroshow og røgkanoner med. Men en enkelt kunne ikke nære sig, og skulle naturligvis brænde et romerlys af.

Der var en fantastisk lyd, røg og flag-kullisse fra ca. 450 medrejsende Fredericia fans, – der endvidere havde medbragt digitalt pyroshow og opførte sig pænt, – men selvfølgelig er der altid en eller anden idiot i mængden, der SKAL fyre et romerlys af. – Det samme var tilfældet blandt KIF´s til kampen – overraskende store fangruppe, der holder til på den gamle tribune. – De har lært at synge slagsange, de satte stemning med flag lyd og konfetti, – en overgang skabte de faktisk et smukt øjeblik, da de med lysende mobiltelefoner fik det til at se ud som om de havde medbragt stjernekastere.
I fangruppen var der så også et fjols der skulle lege fyrværkerimester med et tændt romerlys.

Tænk jer dog om, og stop det inden det går galt i den gamle letantændelige trætribune der vel nok er næsten 80 år gammel.

Fredag 11. oktober er der atter bold på Kolding Stadion, hvor rækkens nuværende nummer 7 – Nykøbing FC kommer på besøg, – og den følgende lørdag. (19.10 kl. 16.15) er der atter et trekant topopgør i Nørreskoven i Vejle, – hvor Kolding IF møder VB. – Det skal nok blive et brag af en kamp, – med i hvert fald Rune Nautrup til disposition, – og forhåbentlig også de skadede spillere Høghsholt og Fazlagic.

Kolding IF fortjener at rigtig mange tager turen til Vejle for at bakke op.
Hvis vejret arter sig, trækker den kamp nok op imod 5000 tilskuere, – for det hele “lugter da lidt af superliga”.

PS. Hvor var det dejligt at “der var godt med lyd på”, på Autocentralen
Park. – Nu skal vi bare ha´ hovedtribunen til at leve lidt mere med.

De frivillige, langede godt med pølser, fadøl og sodavand over disken, når man tager i betragtning hvor koldt det var