Af: Niels-Ove Skøtt
Foto: BlumePress & SkøttFoto
TrekantBrand´s kadetter gav opvisning


To piger og ni drenge i alderen 13 til 17 år havde inviteret forældre og søskende til Uddannelsescenteret i Gudsø hvor de gav opvisning i brandbekæmpelse og førstehjælp.

Opvisningen markerede afslutningen på et 12 ugers kursus, hvor de har lært de grundlæggende ting indenfor brandbekæmpelse, førstehjælp, røgdykning mm.

Øvelserne var meget realistiske, der var masser af flammer og massiv røg ved hjælp af røgkanoner samt afbrænding af halm.

Kadetforløbet er afviklet i samarbejde med Ungdomsskolen hvor Heidi Adsbøl har været tovholder.

Efter opvisningen rykkede man indendørs, hvor instruktør på dagen, Tommy Nielsen – fortalte om forløbet gennem de 12 uger, hvor de unge har rykket sig helt fantastisk, fra at være lidt generte og tilbageholdende, til at suge til sig og virkelig at tage ansvar.

Flere af de unge har tidligere i livet mødt modgang og nederlag.
Der er ingen tvivl om at et forløb som dette har været med til at modne dem og øge deres selvværd og selvtillid.

Der startede 12 elever på dette hold, alle 12 har gennemført, og heraf har 11 valgt at fortsætte i Kolding Ungdomsbrandkorps, hvor de kan være til de fylder 18 år og kan tage det sidste step ind i det ”rigtige” Brandvæsen.

Dyrekøbt succes i nedskæringstider
Hos TrekantBrand er man stolte af at man pt. har 25 af de tidligere kadetter, der har valgt at fortsætte i Kolding Ungdomsbrandkorps, og nu kommer der så 11 mere.  Siden starten i 2016 har man gennemført 9 uddannelsesforløb, – hvilket gør at man er et af de korps i Danmark, der har flest unge medlemmer.
”Det er vi stolte af”, udtaler Instruktør Frank Mørk Poulsen, – ”men det koster at uddanne, og det koster at købe ekstra uniformer, hjelme mm. – Det harmonerer ikke rigtigt med at vi skal spare 1,7 mio. kr. på vores budget. – En del af vores udstyr er slidt, – vi kører i ”gamle” køretøjer. Det hænger slet ikke sammen”.

Direktør for TrekantBrand: Jarl Vagn Hansen fulgte øvelsen på nærmeste hold, og sludrede med de enkelte kursister.
I sin tale til kadetterne kom han ind på det kodex man har som brandmand, – man går altid ind to og to, og man kommer ud sammen.

Tovholderen fra Ungdomsskolen: Heidi Adsbøl sagde b.la. at det havde været en fornøjelse at følge de unges udvikling.

Tobias og Andreas fortalte om de 3 år de har været med i Ungdomsbrandkorpset. De har udover de almindelige mødeaftner, været på udflugter og virksomhedsbesøg. Med stolthed i stemmerne, fortalte de om de gange hvor de havde været med til oversvømmelser, der lavede de blandt andet sandsække.

Til slut var der håndtryk af Trekant Brand´s direktør Jarl Vagn Hansen, og overrækkelse af diplomer, af byrådsmedlem Yrsa Mastrup, der sidder i teknikudvalget i Kolding Byråd samt i Beredskabskommissionen for Trekantområdets Brandvæsen.